Nieuws

buiten slapen

Waar staat slapen voor u op de lijst van belangrijke dingen om elke dag te doen? Als je zoals de meeste mensen vandaag bent, zet je slaap onderaan de lijst. Echter, wat je ook doet, je lijkt niet genoeg slaap te krijgen. Het enige waar je aan denkt overdag is slapen, wanneer je zou moeten concentreren op school of je werk.

Je voelt je waarschijnlijk schuldig omdat je wilt slapen en dutjes wilt doen tijdens de dag. Je denkt dat andere dingen belangrijker zijn en je voelt je lui alleen al omdat je eraan denkt. Maar je bent niet lui en dat blijkt uit je gekke schema. Dus wat nu?

Als dit op u lijkt, lijdt u hoogstwaarschijnlijk aan een slaapstoornis die idiopatische hypersomnie wordt genoemd. Als je niet gediagnosticeerd wordt, kun je overdag last krijgen van onbeheersbare slaapaanvallen, wat erg gevaarlijk kan zijn voor de veiligheid van jezelf en anderen.

Gelukkig is idiopatische hypersomnia een gemakkelijk behandelbare aandoening. Om te beginnen helpt het vermijden van cafeïne houdende dranken zoals koffie en frisdrank en ook het volgen van een gebalanceerd dieet en regelmatig sporten.

Echter, als je al deze dingen doet en het lijkt nog steeds niet te helpen, moet je misschien iets anders doen. Dan heb je medicijnen nodig om je idiopatische hypersomnie te genezen en Modafinil is waarschijnlijk het antwoord voor u.

Idiopatische hypersomnia en Modafinil gaan samen als twee erwten in een pot. Modafinil is een medicijn dat ontwikkeld is om de respons van uw hersenen te stimuleren en een gevoel van alertheid te creëren. Modafinil (en zijn merknaam-tegenhanger, Provigil) worden gebruikt voor de behandeling van een groot aantal slaapstoornissen van jetlag tot slaapapneu.

Wetenschappers hebben in de jaren tachtig een uitgebreid onderzoek verricht naar idiopatische hypersomnie en Modafinil, uiteindelijk werd Modafinil aanbevolen om idiopatische hypersomnie te behandelen in 1988

slapen

Modafinil blijkt een effectief behandelingsmiddel voor idiopatische hypersomnie en vertoont ook zeer weinig bijwerkingen. Het richt zich op zeer specifieke delen van de hersenen en één pil blijft meer dan 15 uur actief in het lichaam. Andere slaapmiddelen vereisen herhaalde doseringen gedurende de dag. Modafinil wordt al Jaren gebruikt om idiopatische hypersomnia te behandelen en Modafinil geeft gebruikers alleen hoofdpijn. Dit kan vervelend zijn, maar het is beter dan de hartkloppingen en prikkelbaarheid die andere slaappillen hun gebruikers geven.

Als je denkt dat je lijdt aan idiopatische hypersomnie, bezoek dan uw arts. Hij zal vaststellen of u idiopatische hypersomnia heeft en of Modafinil een effectieve behandeling kan zijn. Uw arts zal u ook andere opties kunnen geven om uw aandoening te behandelen en kan waarschijnlijk tips geven voor het type dieet en lichaamsbeweging waarmee u deze problemen kunt verlichten.

Dus lijdt niet nog een dag met oncontroleerbare drang om te slapen. Neem je leven terug en beheers je idiopatische hypersomnie. Raadpleeg uw arts vandaag omdat er zoveel meer te doen is in het leven dan slapen. En hey, zou u liever niet de tijd door willen brengen met uw familie en vrienden, in plaats van slapen? Natuurlijk zou u dat doen!

vrouw met sinaasappel

Stoort u zich al een tijdje aan de rimpels in uw gezicht? Misschien zijn het kraaienpootjes, of wellicht die ene fronsrimpel op uw voorhoofd. Veel vrouwen zouden graag wat willen doen aan hun rimpels, maar zien enigszins op tegen het bezoeken van een plastisch chirurg.

Vaak is dit namelijk geen goedkope ingreep, en u heeft ook niet echt een band met een dergelijke chirurg. Gelukkig biedt Huisartskliniek daarvoor nu een zeer passende oplossing. Zij leiden huisartsen speciaal op tot cosmetisch artsen, waardoor u gewoon bij u in de buurt eenvoudig rimpels kunt laten verwijderen bij een huisarts.

Huisartsen worden opgeleid tot cosmetisch arts

Steeds meer huisartsen sluiten zich bij Huisartskliniek aan en verrichten op bepaalde dagen cosmetische ingrepen. De kans is dus groot dat uw eigen huisarts daar ook al tussen zit. Dit zorgt voor veel mensen voor een veilig en vertrouwd gevoel. De drempel om rimpels te laten behandelen wordt zo namelijk een stuk lager.

Goedkopen dan een plastisch chirurg

Niet alleen is het laten behandelen van rimpels door uw huisarts vele malen vertrouwder, ook is het nog eens een stuk goedkoper. Zo kan dit al vanaf slechts 175 euro. Dit komt omdat de prijzen standaard vele malen lager zijn voor huisartsen dan voor een dure kliniek.

Vertrouwd en effectief bij uw eigen arts

Bent u dus op zoek naar een toegankelijke manier om van uw rimpels af te komen, en wilt u hiervoor ook niet al te veel betalen? Dan is het zeker aan te raden om eens te kijken of er in het netwerk van Huisartskliniek een cosmetisch arts bij u in de buurt is aangesloten.

Zo ziet u er binnen de kortste keren weer stralend uit. Vraag vandaag nog een consult aan bij een huisarts bij u in de buurt.

Laserontharing is tegenwoordig erg populair voor het verwijderen van ongewenst lichaamshaar. De behandeling hiervan gebeurt in verschillende sessies, met telkens een rustperiode tussen de behandelingen voor optimaal resultaat. In de huid zitten meer haarfollikels dan dat er daadwerkelijk haartjes groeien. Een laser kan alleen de haartjes vernietigen die op het moment van laseren uit de follikels groeien.

De follikels waar nog geen haartjes in groeiden worden door de hormoonhuishouding geactiveerd, waardoor er dus nieuwe haartjes groeien. De volgende laserbehandeling verwijdert deze nieuwe haartjes. Zo heb je dus meerdere laserontharing sessies nodig om alle ongewenste haargroei te verwijderen.

Hoeveel behandelingen zijn er in totaal nodig?

Gemiddeld gezien volstaan 5 tot 9 laserbehandelingen, deze behandelingen zorgen ervoor dat je permanent van ongeveer 85% van de ongewenste haartjes. Ieder lichaam en iedere hormoonhuishouding is verschillend waardoor er geen vast aantal behandelingen is. Er moet per persoon verschillend gekeken worden hoeveel er precies nodig zijn. Dit hangt af van leeftijd, huidtype, plaats en de kleur van het haar.

Als je precies wilt weten hoeveel behandelingen jij nodig hebt dan adviseren wij om advies te vragen bij een erkende laserontharing praktijk. Professionals kunnen goed inschatten hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn. Ook zullen ze een klein stukje behandelen, hierdoor kunnen ze kijken hoe je lichaam reageert en hoeveel behandelingen je nodig zult hebben.

Rustperiode tussen de behandelingen

Zoals we hierboven hebben aangegeven zit er tussen iedere behandeling een rustperiode, om zo de huid voldoende rust te geven en optimaal resultaat te halen. Ter indicatie hebben wij een schatting gemaakt van de tijd die er tussen de behandelingen zit.

  • Gelaat: 6-8 weken
  • Lichaam 8-10 weken
  • Rug en Schouders 10-12 weken (voor mannen)

Let op: dit zijn slechts schattingen van de rustperiode. Net als de hoeveelheid behandelingen is de rusttijd verschillende per persoon.

Zweetvoeten, voor veel mensen is het hebben van zweetvoeten een bekend probleem. Natte en plakkerige voeten en een onaangename geur, bezorgen velen een gevoel van schaamte. Ook al was je je voeten goed met zeep, trek je elke dag schone sokken aan, toch blijft die vieze geur hangen wanneer de schoenen na een tijdje worden uitgetrokken. Dit heeft alles te maken met bacteriën. Zij leven graag in een omgeving die warm en vochtig is zoals sokken en schoenen. Daar voeden ze zich met losgeraakte huidschilfers. In een menselijke voet zitten ongeveer 250.000 zweetklieren die per dag 0,25 liter vocht afscheiden. Toch is het zo dat vele mensen er nauwelijks last van hebben, terwijl dit bij anderen juist wel het geval is. Wat is de oorzaak voor zweterige voeten? Dat is een vraag die jij jezelf misschien stelt. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Hygiëne is hierbij een belangrijk aspect. Uit onderzoek is gebleken dat mensen hun handen beter verzorgen dan de voeten. Dit terwijl je voeten een belangrijke functie hebben en daar moet je dus goed voor zorgen, bijvoorbeeld door eelt te verwijderen.

Gelukkig kun je zweetvoeten behandelen. Het begint met het goed wassen van je voeten; probeer deze zoveel mogelijk te wassen met water en zeep. Het nemen van een voetenbad is aan te raden. Aan het water kun je een bacteriedodend-middel, zuiveringszout of azijn toevoegen om de bacteriën te doden. Een andere manier om zweetvoeten te voorkomen doe je door het wisselen van schoenen. Door het wisselen van schoenen zorg je ervoor dat bacteriën niet de hele dag in een warme en vochtige omgeving leven. Hierdoor hebben ze een kleinere kans om zich te vermenigvuldigen en jou zweetvoeten te bezorgen. Wanneer het niet lukt om van schoenen te wisselen, kun je proberen zoveel mogelijk zonder schoenen te lopen. Op deze manier houd je de voeten zoveel mogelijk droog, hetgeen een goede manier is om zweetvoeten te voorkomen.

Er zijn meer manieren om zweetvoeten tegen te gaan. Het zijn vaak kleine en simpele dingen, maar ze bezorgen je misschien wel schone en frisse voeten. Zo kun je met een gerust hart je schoenen uittrekken wanneer je daar zin in hebt. Daarnaast verklein je op deze wijze ook de kans op kalknagels en/of voetschimmels.

Andere veel voorkomende voetklachten zijn een hamerteen en hallux valgus. Bij de laatst genoemde, groeien de grote tenen naar binnen. Het gewricht zal naar de buitenkant groeien waardoor een bult (bunion) ontstaat met alle gevolgen van dien.

 

Het feit dat je zweet als mens is heel normaal. Sommigen ondervinden hierbij echter zoveel hinder doordat ze overmatig zweten, dat zij niks anders zouden willen dan een oplossing te vinden om het zweten stop te zetten. Daarbij kun je overwegen om jouw zweetproductie tijdelijk stop te zetten door het Botox spuiten in de oksels, de handen, de voeten of het voorhoofd.

Veel mensen denken dat Botox een verzamelnaam is voor merken die botuline toxine bevatten. Dit is echter niet waar; Botox is een merk. De producten die botuline toxine bevatten kunnen worden gebruikt voor een injectable, zoals voor een anti-rimpelbehandeling. Botuline toxine wordt aangemaakt door een bacterie genaamd ‘Clostridium Botulinum’. Botox kan voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt.

Bij een anti-zweetbehandeling kun je je ongeveer hetzelfde voorstellen als bij een anti-rimpelbehandeling waarbij Botox gebruikt wordt. Bij een Botox behandeling waarbij rimpeltjes worden verminderd of zelfs verwijderd, zorgt de Botox ervoor dat de spiertjes in je gezicht tijdelijk verslappen. Bij een anti-zweetbehandeling vindt hetzelfde proces plaats: de Botox zorg ervoor dat het ‘zweetsignaal’ in je lichaam wordt geblokkeerd. Zo wordt de productie van het zweet verminderd.

Als je Botox oksels nou niet zo een heel fijn idee vindt, dan zijn er andere oplossingen. Zo kan je probleem wellicht worden verholpen door middel van een laserbehandeling. Deze behandeling heeft als extraatje dat niet alleen het overmatige zweten wordt verholpen, maar ook de eventueel bijbehorende lichaamsgeur.

Waar er bij Botox behandelingen injecties worden gebruikt, wordt er bij de laserbehandeling een speciaal ontwikkelde applicator die met ronddraaiende bewegingen geleidelijk warmte verspreid over de huid. Omdat dit warm en een beetje gevoelig kan zijn, wordt er eerst een olie aangebracht op de huid als verkoeling. Bij de laserbehandeling worden de zweetkliertjes selectief uitgeschakeld, waardoor de productie van het zweet en de daarbijbehorende lichaamsgeur sterk worden verminderd.
Door de laser worden de zweetklieren selectief uitgeschakeld. Het omliggende weefsel wordt hierbij niet aangetast, waardoor de zweetproductie en dus ook de bijbehorende lichaamsgeur drastisch verminderd worden. Net als bij de Botox behandeling kun je na de anti-transpirantie laserbehandeling gewoon weer je dagelijkse activiteiten oppakken. Wel heb je voor een optimaal resultaat minimaal vier behandelingen nodig; bij Botox is één keer voldoende.